Coaching voor de 21e eeuw

 

coaching

Moderne mensen (zowel mannen als vrouwen, jonge vrouwen en oudere mannen) en vooral zij die in de 21e eeuw de arbeidsmarkt betreden, stellen de waarde van traditionele Knutselpakket kind in vraag, vooral in culturen die ernaar streven (althans in het Westen) om zowel hoog opgeleid als technisch onderlegd te zijn. Een toenemend aantal mensen wil leren van een andere bron van buitenaf, om antwoorden te krijgen op hun meest dringende vragen.

Als een effectieve manier om antwoorden te vinden op veel van de problemen die ons leven beïnvloeden, wordt het dan niet eens tijd om coaching te overwegen als een methode om privé en/of professioneel vooruit te komen. Een coach – of het nu gaat om life coaching, business coaching of bedrijfscoaching – kan uw leven inderdaad op de rails zetten en u veel sneller op uw gewenste bestemming brengen, meestal vijf tot tien keer sneller, zo niet een orde van grootte sneller. Coaching is niet iets waar je voor kiest, maar iets wat je overkomt, waar je regelmatig gebruik van moet maken overwegend op de werkplek t je zelf verlaten, of door een persoonlijke coach te hebben die je in feite op het juiste spoor weet te zetten.

En wat is coaching precies. Hier is een korte samenvatting, zodat u begrijpt wat het voor u kan doen en hoe coaching uw vaardigheden kan ontwikkelen. Coaching is een proces dat we gebruiken om iemand vooruit te helpen in de ruimte waarin hij zich bevindt, naar zijn potentieel. Waar men zou kunnen falen of gefrustreerd raken door traditionele methoden die in het verleden hebben gewerkt, stelt deze alternatieve activiteit iemand in staat om zijn eigen bron van persoonlijke kracht en veerkracht aan te boren, omdat er vele wegen naar succes en voldoening voor ons allen openstaan. Het is belangrijk te onthouden dat het conventionele klassikale onderwijs de leerlingen in verschillende mate leert hoe ze kunnen slagen.

De Tijgers wilden leren vliegen, dus probeerden ze het en uiteindelijk lukte het. Wat leuk! Als zij het advies van goedbedoelende ouders en leraren op school hadden opgevolgd, hadden zij misschien nooit de verschillende hindernissen, uitdagingen en obstakels overwonnen die zij op hun magere klim naar de boomgrens in het leven moesten overwinnen.

Een van mijn favoriete motiverende sprekers en auteurs, John Maxwell, vat in zijn boek “Developing Intelligence” samen wat hij ziet als een ongelukkige trend in onze samenleving die het gebrek aan BOLD ACTION vergoelijkt als het gaat om een mooie toekomst, een jong kind zou nooit zijn toevlucht nemen tot Tarot kaarten, zogenaamde helderzienden of “magie” om een beter inzicht te krijgen in hun directe toekomst. Het is zeker triest, om niet te zeggen een verspilling van een talent en een kans die beter kan worden verspild, vooral wanneer het echt leuk is om boeken als geschenken, sektarische legenden en werelden die voornamelijk gericht zijn op zelfbevrediging en het verwezenlijken van iemands positieve bedoelingen, door te spitten.

Coaching daarentegen is een beproefde methode om sneller resultaten te bereiken dan die van onze huidige kennis en inzichten, of die van conventionele methoden zoals psychotherapie, medicatie of coaching die al duizenden jaren bestaan. Het biedt de cliënt de mogelijkheid om zijn eigen leerproces daadwerkelijk te sturen.

Ben je proactief.

 

Lees meer:

Speelgoed winkel Den Haag

Speelgoedwinkel Delft 

Speelgoedwinkel Zuid Holland 

Leave a Reply

Your email address will not be published.